top of page
pure tantra

Massages

Love, when it is pure, has a revitalizing effect upon others,
and in the presence of a truly loving person others grow and expand into a healthier state of being. Without deep reverence for the beloved, such a refreshing stream cannot flow from the heart of the lover.

– Vatsyana, Kama Sutra

Tantric bodywork

Een tantra massage of bodywork is altijd in de eerste plaats een relaxerende ervaring. Het kan misschien even langer duren om volledig te ontspannen wanneer je voor het eerst een tantra massage ontvangt. Je bent in een nieuwe omgeving en je weet nog niet goed waar je je aan mag verwachten. Een van de verschillen met een ontspanningsmassage is het feit dat de tantra massage zowel de yin als de yang energieën bevatten. Een standaard massage zal eerder enkel de Yin energie betrekken, het aspect van relaxatie, traagheid, zachtheid, etc. Een tantra massage bevat naast de relaxatie ook het yang aspect van stimulatie, de energie naar boven stuwen, drukken op bepaalde punten die vergelijkbaar zijn met acupressuurpunten en dieper in en-uitademen. Als masseur, is het mijn taak om zo aanwezig mogelijk te zijn voor je en met deze twee energieën te ‘spelen’ net als in een dans, een muziekstuk. De twee polariteiten te laten ontmoeten en op deze manier je een gevoel van diepere rust en heling te geven. Een tantra massage is geen erotische massage of massage met happy-ending al wordt er gewerkt me de seksuele energie. Het is een energetische massage die kan gegeven worden zonder de geslachtsorganen aan te raken hoewel je ervoor kan kiezen een Yoni/Lingam (yoni is Sanskriet voor vagina en lingam voor penis) massage te ontvangen. Soms wordt de hand enkel op het geslachtsdeel stilgehouden en/of enkel op een bepaalde plaats geduwd naast de geslachtsdelen (marma point, drukpunt 1st chakra) om de energie beter te doen stromen, in beweging te zetten. Je kan ook kiezen voor een inwendige yoni massage (zie yoni massage). Het masseren van de seksuele organen kunnen je helpen bij de verwerking van seksuele trauma’s. Als therapeut, doe ik er alles aan om een veilige omgeving voor je te creëren en vanaf dan begeleid ik enkel jouw helingsproces, ondersteun ik waar nodig en ‘behoud ‘ik de ruimte voor je (holding space). Wat belangrijk is voor de bevordering van de heling, is de mate waarin dat je jezelf binnen dat veilige kader kan overgeven aan jezelf, je lichaam. Hoe meer je jezelf kan overgeven, je toelaat in diepere lagen van kwetsbaarheid te stappen, hoe meer de energie zal stromen en je er de voordelen van zal ondervinden. Dus de uitdaging voor de ontvanger is om zoveel mogelijk te blijven ontspannen in alle gevoelens die kunnen opkomen en de aandacht te behouden bij die gevoelens en het lichaam. (Zie de-armouring)

Een tantra massage is dus een massage die je kan helpen ontspannen rond seksuele energie en deze energie doorheen het ganse lichaam te laten stromen waarbij de aandacht ligt op de ‘spanningsplekken” in het lichaam. Op deze plaatsen zal waar nodig meer aandacht besteed worden en zal je als ontvanger uitgenodigd worden ‘in te ademen’ zodat ik dieper kan drukken en op die manier de energie vrij te laten stromen. Soms kan het zijn dat je gevoelens van euforie, triestheid, ontroering, angst, boosheid en diepe ontspanning naar boven komen of zelfs dat je momenten van opwinding ervaart en die mogen er allemaal zijn. Het gaat erom te zijn met wat is op dat moment, zonder doel en niets te onderdrukken. In een tantra massage mag je helemaal jezelf zijn.

De duur van een massage is ongeveer  iets meer dan 2u (incl gesprek vooraf) en je kiest zelf je eigen grens rond naaktheid en het masseren van de yoni/lingam. Het belangrijkste is dat jij je goed en veilig voelt. Ik pas me aan.

Prijs; €180 voor 2u bodywork en intake of coaching vooraf 

Er is de gelegenheid om te douchen. Ik masseer met natuurlijke zoete amandelolie tenzij je graag je eigen olie meebrengt

De-armouring

De-armouring - ontwapening

De-armouring is een deel van de tantra massagesessie waarbij spanningen in ontspanning worden getransformeerd via doorademen en het indrukken van ‘marma points’ of punten die vergelijkbaar zijn met acupressuurpunten. Het is voor de ontvanger, de emoties die naar boven komen laten zijn en accepteren dat ze er zijn. Het idee erachter is dat elke ervaring wordt opgeslagen, vastgehouden wordt in het cellulaire lichaam van het fysieke lichaam (pijnlichaam) en dat je via deze massagetechniek, ruimte vrijmaakt, een vrije stroom van energie creëert en emotionele pijn loslaat. Pijnlijke, oncomfortabele en verstorende gevoelens en gedachten worden niet altijd in het moment ervaren en worden soms verdrongen of onuitgesproken. We willen ons graag altijd het liefst goed voelen maar regelmatig ervaren we gevoelens die minder comfortabel zijn zoals, schuld, schaamte, angst om te presteren, verlating of afwijzing. Deze gevoelens verdwijnen niet zomaar omdat we beslissen ze niet meer te willen ervaren of beslissen er niet mee te ‘dealen’. Ze worden ergens in het lichaam opgeslagen en leiden tot energetische ‘blokkades ‘, hebben een invloed op de natuurlijk ‘flow’ van het lichaam en veroorzaken spanningen. Op langer termijn, kunnen deze blokkades leiden tot pijn, verlies van het libido en andere symptomen.

Tijdens een de-armouring sessie, wordt er eerst een zachte druk uitgeoefend en naar een stevigere druk gewerkt op specifieke plaatsen op het lichaam (marma points). Je wordt als ontvanger uitgenodigd om goed door te ademen, geluiden te produceren, te bewegingen, kortom, jezelf vrij uit te drukken. Het is een uitnodiging je lichaam te laten ‘spreken’, laten komen wat komt zonder weerstand te bieden. Je zal worden ondersteund en aangemoedigd om bewust te ademen om op die manier een expansie en bewustzijn naar deze plaatsen te brengen. Het kan bij momenten even pijnlijk zijn maar je gaat nooit verder dan je aankan. Het doel voor jou is enkel bewust te worden van de pijn die er al zit en door er bewust van te worden, goed in te ademen, het te uiten, dat je het kan loslaten. Op deze manier creëer je nieuwe ruimte in het lichaam dat een startpunt is voor een grotere gevoeligheid en genot.

Wanneer je ervoor kiest een yoni massage te ontvangen, kies je voor een interne de-armouring. Spanningen worden vaak in het bekkengebied vastgehouden. Het vasthouden van de emoties als stress, angst, woede, verdriet en schuldgevoelens zorgen ervoor dat dat gebied samentrekt. De yoni massage is eerder zacht en is voor de ontvanger de kans om de yoni ‘in kaart’ te brengen. Waar liggen de pijnpunten, waar liggen de genotsplekken? Daar kom je dan achter en de gever ‘ontwapent’ de pijnpunten door telkens op die plaatsen iets meer druk uit te oefenen zodat op deze plaatsen ontspanning en verzachting kan ontstaan, de energie weer vrij kan stromen en de gevoeligheid toeneemt.

Bij de lingam massage, worden er andere technieken gebruikt. Er wordt ook op verschillende punten geduwd maar ook geknepen, gedraaid en gerokken. Weet ook dat klaarkomen/ejaculeren tijdens een lingam massage niet aan de orde is, door de gever niet wordt gestimuleerd en bijna onmogelijk is. De technieken vergen een diepe ontspanning van het lichaam en dienen voor herstel/heling en net het behoud van energie.

In tegenstelling tot vrouwen die spanningen opslaan in de Yoni, stapelen mannen vaak spanningen op in het gebied rond de anus. Een ontspannen anus, zorgt ervoor dat de seksuele energiestroom van de genitaliën in de ruggengraat kan stromen en dit help de man minder snel klaar te komen of ondersteunen wanneer hij ervoor kiest om niet meer klaar te komen en zijn energie te behouden. Het ontspannen van het anusgebied, is ook een manier om sneller in contact te komen met je vrouwelijke energie en deze energie te omarmen.

In het kort, levert een de-armouring sessie je:

 • Beter in contact te komen met jezelf, je gevoelens, je wensen, je verlangens en je noden

 • Door beter in contact te zijn met jezelf, kom je ook in een beter contact met anderen en ervaar je een grotere verbondenheid

 • Meer stressbestendigheid

 • Meer bewust worden van wat er in je leeft, je patronen te herkennen en erkennen

 • Meer seksuele en levensenergie

 • Spanningen worden ‘losgelaten’

 • Het bekkengebied wordt soepeler en beweeglijker

 • Menstruatieklachten kunnen verdwijnen

 • Pijn bij het vrijen kan wegvallen

 • Trauma’s kunnen worden verwerkt

 • Beter leren omgaan met mannelijke en vrouwelijke energie

 • Premature ejaculatiemoeilijkheden oplossen

Testimonals

 “Tantra massages combined with coaching helped me to open up to myself and to others. It became increasingly clear to me what I needed and that was more space to be myself and to love myself. I had no idea how to do that. During the massage, many deep emotional parts of me were touched and I felt safe enough to live them and release what needed to be released. The massages gave me the opportunity to clear some ‘blockages’ and replace them with love. For daily life, I have experienced what the healing meant to me. I recognize and feel emotions more than before for I feel safer now, let them be and just be aware of them without having to do anything with it. The fears I had don t have me anymore and I feel much more confident in myself and in life. I feel mentally more energetic and I experience clarity. To me, Philippe is a compassionate, honest and intelligent person with a great confidence in life and is an inspiration to me. I now feel more aware, happier and more love in my life. Thank you Philippe for this beautiful and special learning”. Steph B, The Netherlands
"I had the wonderful opportunity to receive a massage session from Philippe and it was a deeply moving, energizing and illuminating experience with a strong impact on many levels of my being. First of all, Philippe knows how to connect with people and his warm presence creates a strong feeling of trust and safety that was crucial in allowing me to open up and surrender to the experience of touch and the awakening of my own energy. His sensitive touch was gradually guiding me into deeper and deeper levels of relaxation, but also into an awakening of my energetic and emotional structures. I experienced a wide array of sensations, from physical sensations such as body warmth and tingling, to energetic sensations of electromagnetic activation of my hands and feet and, then, my whole body. I felt how all my nerve endings were awakened and sensitized to a high intensity and my whole body was vibrating with energy. During the massage, as Philippe was pressing certain trigger points, I experienced different emotions and insights, coming like flashes of understanding into my awareness, connecting me to feelings that I long stored away in my subconscious mind. I felt different layers like shells or armors that I have built over the years as protective shields but which were disconnecting me from my own self and did not allow me to access the source of energy that exists inside of me. I could feel that Philippe was highly intuitive and he was inspired to particularly insist on the areas of my body where I tend to hold most tension and emotional blockages and this triggered the energetic release and balancing that I needed. At the end of the session, I was feeling completely recharged and liberated, and I know that this has a deep impact on myself and is triggering a whole new process of transformation and cleansing. I am grateful for having had this amazing experience and I think this type of massage is extremely powerful and healing, for the body, heart and mind., especially as we live in a culture where many of us have been deprived of conscious touch. I recommend it with love as a precious gift you owe to give yourself" Alina T, Luxemburg
“Philippe’s gentle touch and care allowed met to fully relax and reconnect to all my body. The energy that was released was healing and re-opened the way for me to embrace all of the more fully. Moreover, the experience softened my hardened boundaries and allowed me to trust again and let the world in”. Mieke T, The Netherlands.
“Aykia and Philippe both have a warm and soft energy and touch that allowed me the space to open up and step into my vulnerability. They guided me in a patient and loving way in my process. Their presence and touch was in tune with my needs at that time. The tantric massage session has touched me deeply and allowed me to open up for things I could let go of and transform”. Elke W, Belgium
“Thank you that with this request I went back in my memory and see again the presents you gave to me. You have a magnificent, beautiful, strongly masculine but tender and gentle touch. When you touch my body, you touch my soul. Words in the language are just not enough sufficient to express the profound change you brought into my life. Each massage I received from you was a deep diving into myself. It felt like each memory cell was converted from pain to healed, ecstatic state in only one journey. After that the energy could flow again, did flow and the whole body started to vibrate like a violin conducted by an unknown maestro. It is amazing how you always instinctively touched places that were points of pain. It was a great relief to receive and not having to do anything. Thank you for making me feel so comfortable and safe. I felt totally honored by your presence and approach. I am also very grateful that you made me discover that the sexuality can be a spiritual experience in a sacred and safe space where I was able to love by body, heal, feel, let go, to release blockages to move to higher grounds bringing insights that changed my life forever. You made me feel the infinite life force that lays in me that just needed to be released. You are a magician, a medicine man…thank you.” Dana, engineer Romania
bottom of page